Skupina

content o vocabelli 1
Vocabella koncert 123 online

O Vocabelli

Vocabella je skupina šestih žensk, ki jih od leta 2009 druži pesem. Pojejo gospel, pop, ritmično duhovno glasbo, country, slovenske ljudske ali umetne ter jazz a-capella skladbe. Umetniški vodja skupine je Petra Ilc.

Svoje delovanje so začele zagnano in v prvih 5 letih pripravile 3 lastne projekte, kot gostje so sodelovale na veliko odmevnih dogodkih in dosegale uspehe na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih (zlato priznanje na tekmovanju Slovakia Cantat 2011, druga nagrada v Firencah na tekmovanju FICF 2014, posebna omemba na Acapella festivalu Sredi zvezd v Žalcu). V sezoni porok so našo deželo prevozile podolgem in počez.

Potem je del skupine pot zanesla v tujino, začele so se prave obveznosti odraslega življenja, službe, prišel je prvi vocapodmladek. Kljub prilagojenemu tempu so ostale aktivne, posnele so nekaj avtorskih skladb, sodelovale s Prifarskimi muzikanti na njihovih koncertih v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, poleti parom lepšale cerkvene in civilne poročne obrede, v prazničnem času nastopale na božičnih dogodkih.

Leta 2019 so po letu in pol vaj in dela na oder znova postavile svoj projekt, ki so ga poimenovale Obrazi ženske, in navdušile občinstvo. Čeprav je bilo v zadnjih dveh letih nastopanje zaradi vsem znane situacije oteženo, jim zagona ter idej ne manjka in imajo za prihodnost še velike načrte.

Tole spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več o piškotkih