Spletni piškotki

O piškotkih

Kot večina strani na spletu tudi naša pri svojem delovanju uporablja cookie oz. piškotke. Piškotek je datoteka z informacijo o vašem obisku na naši spletni strani. Na vaš računalnik se ob obisku spletne strani namesti piškotek, ki po eni strani poskrbi za enostavnost in hitrost, vendar pa po drugi strani predstavlja tudi poseg v zasebnost.

V vsakem piškotku so osnovni podatki o vašem obisku spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebni mapi. Z dostopom do datoteke dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu, uri obiska... Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Piškotki tujih spletnih mest v uporabi na spletnem mestu https://vocabella.net

  • dsk; piškotki namenjeni nastavitvanm piškotkov
  • ___utm*; piškotki namenjeni delovanju google analytics
  • use_hitbox, PREF, YSC; piškotki namenjeni delovanju youtube

Tole spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Preberi več o piškotkih